8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Snelle ontdekking kortsluiting in dashboard voorkomt erge schade

Een automobilist is zich op donderdag 22 februari rot geschrokken toen ineens zwarte rook onder het dashboard vandaan kwam. De man reed op dat moment op de Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel ter hoogte van Parc IJsselhoeve. Doordat hij kordaat de auto aan de kant heeft gezet, de brandweer heeft gebeld en ramen en deuren sloot waardoor er weinig lucht bij kwam liep het redelijk goed af qua schade en zonder letsel voor de bestuurder.

Op dat moment was ook de brandweer net klaar bij een melding van een rookmelder aan het Madeliefveld en kon hierdoor snel bij de auto zijn op de IJsseldijk. Uiteindelijk bleek dat kortsluiting in de bedrading onder het dashboard bij de ventilator van de kachel. De schade is beperkt gebleven tot het dashboard en de bedrading, meestal brand een auto hierdoor helemaal uit. De auto is afgevoerd door een berger.

 

 

Advertentie