8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Wethouder Eerdmans (Rotterdam) laat de Rotte de andere kant op stromen

De afgelopen weken was er op Facebook rond de rivier de Rotte steeds een man in het blauw te zien op foto’s. Het was een soort van cliffhanger naar de ontknoping van vandaag. In het gemeentehuis van Rotterdam werden door wethouders Joost Eerdmans (Rotterdam), Jeroen Heuvelink (Lansingerland) en Rik van Woudenberg (Zuidplas) een bord onthuld over de mogelijkheden van de rivier de Rotte. Het is de naamgever van Rotterdam maar veel Rotterdammers kennen de Maas en zelfs de Schie veel beter dan de historische rivier. Bij de onthulling was ook weer de blauwe man aanwezig.

Wethouder Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) is van mening dat de inwoners de historie moeten leren over deze rivier en het belang van deze rivier. Daarbij sprak hij ook dat de Rotte ontsprong bij de Binnenrotte in Rotterdam.  Zuidplas wethouder Rik van Woudenberg was er dan ook als de kippen bij om Eerdmans bij te spijkeren qua kennis over de Rotte en dat de oorsprong toch echt in Zuidplas is bij Moerkapelle. Ook deelde Van Woudenberg niet de mening van de blauwe man dat het westen beter is dan het oosten van de Rotte.

Vandaag is er een site gelanceerd met alle bijzondere plekken rond de Rotte. Het is voor de mensen in de stad nog steeds een onontdekte parel. Vaak gaan mensen ver weg terwijl ze niet weten dat er zoveel moois vlakbij is. Van Woudenberg is dan ook blij dat ondernemers, inwoners en Plezierrivier Rotte samen het belang van deze rivier onderschrijven. Ondernemers krijgen een een naamschildje en ook worden Facebook en Instagram in de toekomst gebruikt.  Ook zijn er plannen voor bijvoorbeeld een boot die mensen vanaf centrum Rotterdam mee de Rotte opnemen.

De blauwe man heeft zijn taak erop zitten, 76 plekken in 4 dagen op de foto in het gebied was zijn werk en na vandaag hangt zijn blauwe pak aan de wilgen. De drie wethouders hopen, samen met de enthousiaste medewerkers van het recreatieschap, dat het gebied meer toerisme zal mogen ontvangen vanuit Rotterdam.  Daarbij kwam naar voren dat het meer is dan de rivier, ook in gebieden van het recreatieschap is veel te beleven. Maar ook binnenstedelijk in Rotterdam zal er gekozen worden voor activiteiten welke te vinden zijn op https://www.ookditisderotte.nl/

Advertentie