8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Oplossing voor bouwval Posthuis Moordrecht nog lang niet in zicht

Een ingewikkelde eigendomsconstructie en onenigheid tussen de eigenaren van het Posthuis in Moordrecht maken een oplossing voor het leegstaande pand erg moeilijk. Het Posthuis is al jaren een bouwval in de historische dorpskern van Moordrecht. Het CDA heeft onlangs aan het College van B&W om een oplossing gevraagd maar dit blijkt niet eenvoudig.Op dit moment wordt in opdracht van de gemeente een onderzoek gedaan naar de bouwkundige staat van het pand. De uitkomsten daarvan worden binnenkort verwacht. Aan de hand van de uitkomsten kunnen dan vervolg stappen worden bepaald. Die vervolg stappen zijn sowieso niet eenvoudig. Het vervallen pand is via een Vereniging van Eigenaren in bezit bij drie partijen die een appartementsrecht hebben op de locatie. De vereniging heeft al eens besloten tot sloop maar is het onderling niet eens over de financiële kant van die beslissing. Alle partijen willen iets nieuws ontwikkelen op de locatie maar ook daar is onderling geen overeenstemming over. Wat het bij nieuwbouw lastig maakt is dat er geen enkele extra parkeerplaats gecreëerd kan worden in de buurt. Wanneer men nieuw wil bouwen op de locatie moet men dus zelf voor voldoende parkeerplaatsen zorgen.

Wanneer uit het bouwkundig onderzoek blijkt dat de omgeving gevaar loopt kan de gemeente meer doen en mogelijk zelfs besluiten tot sloop van het bouwval. Maar ook zo’n beslissing kan niet zomaar genomen worden. Ook moeten dan de kosten verhaald worden. In 2011 en 2012 heeft de gemeente al eens ingegrepen op de locatie en de rekening naar de Vereniging van Eigenaren gestuurd. Ook de afgelopen tijd heeft de gemeente het pand opnieuw dicht laten timmeren als dat nodig was.
Het College van B&W heeft in de politieke antwoorden beloofd dat op korte termijn een informatie avond voor omwonenden wordt georganiseerd. Ook zijn er de afgelopen maanden gesprekken geweest met een tweetal omwonenden die zich grote zorgen maken over de situatie. Het Posthuis was tot zo’n tien jaar geleden in gebruik als restaurant. De afgelopen jaren hebben verschillende partijen al vragen gesteld over de situatie.

Posthuis

Advertentie