8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Wethouder van Woudenberg maakt uitglijder bij planten boom

Met nog een paar weken voor de verkiezingen heeft Zuidplas wethouder Rik van Woudenberg een flinke uitglijder op z’n naam staan. In dit geval gaat het om een letterlijke glijpartij in de Zevenhuizense klei en is het geen politieke uitglijder. Van Woudenberg maakte de uitglijder voor het oog van de media tijdens een persmomentje in de Hennipgaarde. Maandagmiddag 26 februari werd daar een nieuwe fruitboom geplant samen met buurtbewoonster en initiatiefneemster Christina Lammertse. De fruitboom moet onderdeel worden van een nieuwe boomgaard in de Hennipgaarde.

Op weg naar een mooi plekje voor een groepsfoto met de initiatiefnemers van het project in de Hennipgaarde ging het helemaal fout. Van Woudenberg gleed uit en kwam languit in de onlangs aangelegde paddenpoel terecht. Op handen en voeten werd de wethouder vervolgens uit de klei getrokken om met een paar flinke moddervegen aan de kleding alsnog een groepsfoto te maken.

De Hennipgaarde ligt aan de rand van de Eendragtspolder bij Zevenhuizen. Het gaat om een onderdeel van 9 hecatare grond die de afgelopen jaren is aangekocht door het recreatieschap Rottemeren. Over het gebied ontstond aan het begin van de raadsperiode veel ophef toen er plannen waren om een deel te gaan gebruiken voor het houden van grote evenementen. Buurtbewoners kwamen hier tegen in het geweer en hebben uiteindelijk in samenspraak met het recreatieschap Rottemeren en de gemeente Zuidplas afspraken gemaakt over de inrichting en gebruik van het gebied.

Voor het beheer en gebruik van het gebied is een aparte Stichting opgericht. Naast een boomgaard komt er ook een pluk en kruidentuin en een wilgengriend. Voor kinderen komt er een speel en beweegpolder. Een stukje verderop is een landijsbaan aangelegd waar de IJsclub uit Zevenhuizen hard bezig is om deze week toch nog een schaatsbare ijsvloer voor elkaar te krijgen. Alle werkzaamheden in het gebied moeten in april van dit jaar klaar zijn.

Wethouder Rik van Woudenberg met z’n voeten in de klei van de Eendragtspolder
Van Woudenberg toen de kleding nog schoon was
De boom wordt geplant samen met buurtbewoonster en initiatiefneemster Christina Lammertse.
Van Woudenberg wordt uit de klei getrokken
De groepsfoto met onder andere het stichtingsbestuur van Natuurpolders dat gaat helpen bij het beheer.
Advertentie