8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

Morgen schaatsen in Zevenhuizen!

De Zevenhuizensche IJsclub heeft op facebook bekend gemaakt dat er morgen, woensdag 28 februari 2018, geschaatst kan worden op de natuurijsbaan in de Hennipgaarde in Zevenhuizen. De ijsbaan zal van 10:00 tot 17:00 uur open zijn. Wel doet de ijsclub de oproep om vandaag niet op de baan te gaan zodat het morgen voor iedereen plezier kan opleveren. De natuurijsbaan ligt in de Eendragtspolder in de buurt van de roeibaan. Het gaat om een onder water gezet stuk grond.  Meer informatie op hun facebookpagina..
Foto boven : controle van ijsdikte op de ijsbaan in Zevenhuizen ; Bron foto : Zevenhuizensche IJsclub facebook.

In Moordrecht lijkt, ondanks een wak bij de oostbuurtstraat, het ijs nu 3,5 cm dik te zijn. De Moordrechtse IJclub verwacht verdere ijsaangroei door de voorspelde vorst overdag en in de nacht maar doet nog geen uitspraak wanneer er geschaatst kan worden. Het advies is dan ook om hun facebookpagina in de gaten te blijven houden.

De ijsbaan in Hitland, Nieuwerkerk aan den IJssel is de meest voorzichtige qua voorspelling. In het AD Rotterdam Oost noemt Leen de Koning kantje boord of er geschaatst kan gaan worden. Het water staat dit keer redelijk hoog met wat grassprieten, helaas is er wel sprake van zogenaamde windwakken en de schaatsclub Hitland durft daarop nog geen voorspelling te doen.  Gisteren was er nog een open stuk in het water gesignaleerd dus is het duimen draaien. Meer informatie op hun facebookpagina. 

Zie ook ons artikel van 28 februari met heel veel foto’s!

Windwakken in de ijsbaan van Hitland
Advertentie