8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Honderden schaatsers op ijsbaan Hennipgaarde

De ijsbaan aan de Hennipgaarde in Zevenhuizen staat inmiddels vol met schaatsers! De organisatie durft niet in te schatten hoeveel maar met minimaal 160 auto’s moeten het er wel honderden zijn. Op woensdag 28 februari 2018 ging de baan voor het eerst open om 10:00 uur. De Zevenhuizensche IJsclub had toen al de baan sneeuwvrij gemaakt. Voor leden van die ijsclub is het gratis, voor niet-leden betalen kinderen 1 en volwassen 2 euro. Parkeren kan naast de baan voor 1 euro en iets verderop bij de roeibaan kan dit gratis.  Op het terrein is een EHBO post, toilet en een koek-en-zopiekraam.

Het is voor het eerst dat er een landijsbaan is in Zevenhuizen in het nieuwe recreatiegebied Hennipgaarde. Dit gebied wordt samen met de inwoners omgetoverd van weiland naar park en daar hoorde een ijsbaan ook bij. Hiermee is de ijsbaan de eerste in de gemeente Zuidplas die open kan. De IJsclub blijft naast de ijsbaan ook de ijssituatie van de Rotte in de gaten houden maar voor de Rottemerentocht is er te veel wind en te weinig vorst.

In Moordrecht is volgens de Moordrechtse IJsclub nu 3 tot 4,5 cm ijs en dat is te weinig om al te kunnen schaatsen. Wel is er melding op facebook dat kinderen al schade aan het ijs hebben gemaakt. In Nieuwerkerk durft men ook nog geen uitspraak te doen of het ijs eventueel morgen gebruikt kan worden.

Deze dametjes zetten op de laatste dag van de meteorologisch winter hun eerste stapjes op de schaats
jong geleerd is immers oud gedaan. Het was koud mede door de wind maar ze lieten zich niet uit het veld slaan. (Foto Jolanda Bakker)

 

Advertentie