8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Raad van State : Ouderinitiatief Moordrecht mag doorgaan

De Raad van State heeft op woensdag 28 februari de uitspraak gedaan dat de plannen voor de bouw van het Ouderinitiatief aan de Middelweg in Moordrecht door mag gaan.  Het gaat om een plan waarbij op de locatie van een voormalige basisschool aan de Middelweg 19 zorgwoningen en 15 appartementen gepland zijn. Omwonenden zijn tegen het plan omdat het volgens hen te hoog wordt en hebben bezwaar aangetekend bij de Raad van State. De Raad van State heeft nu besloten dat het plan, licht aangepast doorgang mag hebben.

De bezwaarmakers hadden eerder een voorlopige voorziening toegewezen gekregen waardoor er geen activiteiten qua bouw mochten plaatsvinden op de voormalige schoollocatie. Het voornaamste bezwaar was de vierde bouwlaag op het gebouw. In december vorig jaar heeft de gemeenteraad hierom het plan en vooral de onderbouwing hiervan aangepast. In de nieuwe uitspraak van de Raad van State worden in totaal twaalf bezwaren niet toegekend met de formele zin: “Het betoog faalt”. Naast de maximale bouwhoogte voerden de omwonenden bijvoorbeeld ook aan dat er te weinig parkeerplaatsen zouden komen. De Raad van State ging hier niet in mee omdat de gemeenteraad duidelijke redenen heeft gegeven waarom er minder parkeerplaatsen nodig zijn.

Op één punt krijgen de bewoners hun zin waar het gaat om een groot balkon van het nieuwe gebouw. Tijdens de behandeling van het plan bleek al dat hierin meer mogelijk werd dan de bedoeling was. De Raad van State heeft dan ook bepaald dat dit deel van het plan binnen vier weken moet worden aangepast. Voor de verdere bouw van het complex heeft dit echter geen gevolgen.

Reacties volgen later.

Advertentie