8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

PvdA-GroenLinks pakt het meetlint erbij rond fietsenrekken soap Moordrecht

De raadsfractie van PvdA-GroenLinks zet de soap rond de fietsenrekken bij het winkelcentrum aan de Smidse in Moordrecht op de agenda van de gemeenteraad in Zuidplas. Dinsdag 6 maart dient het tweetal een extra motie in om het fietsen probleem in Moordrecht opgelost te krijgen. Ter voorbereiding werd zaterdagmiddag 3 maart het meetlint erbij gehaald.

De twee fractieleden waren zaterdagmiddag in de weer met een meetlint bij de winkels aan De Smidse. Het tweetal bewees dat de antwoorden van het College van B&W niet op feiten zijn gebaseerd. Daarnaast kwamen ze met een eigen extra fietsenrek de fietsers te hulp. Sinds ruim een maand zijn de fietsenrekken bij de winkels verplaatst naar twee andere locaties verder bij de supermarkt vandaan. De fietsenrekken zijn verplaatst na klachten van een aantal minder valide omwonenden die last hadden van de fietsen naast de deur van de supermarkt.

Gevolg van de verplaatsingsactie is dat de chaos nog veel groter is geworden. Raadslid Pieter Beeldman heeft daarop vragen gesteld en vervolgens de wethouders van Zuidplas uitgenodigd om op de fiets boodschappen te komen doen om de problemen zelf te ervaren. De wethouders lieten echter weten hier niet zoveel zin in te hebben. Dit weerhield Pieter Beeldman en zijn fractie genoot Johan Helmer er niet van om in campagne tijd met het meetlint aan de slag te gaan. Uit de meting bleek dat de fietsenrekken veel verder zijn verplaatst dan het college stelde. Richting de Sluislaan gaat het om 37 meter, terwijl dit maar 20 zou zijn. Richting de kant van de Kerklaan gaat het om 28 en 34 meter terwijl dit volgens het college maar 10 meter zou zijn.

De raadsleden hebben het idee dat het College van Zuidplas de problemen niet serieus neemt. Daarom willen ze het ook aanstaande dinsdag 6 maart op de agenda van de gemeenteraad zetten. Met een extra motie willen ze het college oproepen om werk te maken van het probleem en het fietsparkeren in Zuidplas beter te regelen. Ze willen dat samen met andere organisaties waaronder de Fietsersbond een plan wordt gemaakt om alle problemen in kaart te brengen en zoveel mogelijk op te lossen.

Dat er iets moet gebeuren bleek ook tijdens de actie van de raadsleden in Moordrecht. Terwijl er gemeten werd reden de auto’s rondjes om één van de spaarzame autoparkeerplekken te bemachtigen. Volgens Pieter Beeldman zou het veel beter zijn als inwoners op de fiets beter gefaciliteerd worden om zo ook het parkeerprobleem voor auto’s aan te pakken. Hoe meer mensen op de fiets gaan zoveel te beter het is. Met de gemeentelijke actie om de fietsenrekken veel verder weg te zetten is dat bepaald niet gelukt. En ondertussen zetten de inwoners van Moordrecht overal hun fiets rond de winkels neer waardoor de chaos compleet is.

 

Advertentie