8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

Zuidplasvoetbal weekeinde : Groeneweg loopt achterstand beetje in

Na een weekend van geen voetbal was er dit weekend een bijna volledig programma. Alleen de wedstrijd van Nieuwerkerk zondag ging niet door. In de vierde klasse C speelde V.V. Moerkapelle 3-3 gelijk in Nieuwerbrug tegen V.V. Rijnstreek. Ondanks het punt blijft Moerkapelle op de onderste plek staan. In de vierde klasse E speelde Moordrecht tegen ASV uit Ammerstol. De politieke campagne sponsorde de wedstrijdbal maar dat mocht niet baten, de Ammerstollenaren wonnen met 1-2 en blijft Moordrecht op de schamele 5 punten op een 11e plek. Nieuwerkerk zaterdag speelde in diezelfde klasse tegen Hilligersberg en winst was er met 1-0. Hierdoor klom Nieuwerkerk op naar de 5e plek met drie winstpartijen op een rij.

Op zondag in de tweede klasse D wist Groeneweg met 2-4 te winnen in Ridderkerk tegen Slikkerveer. Deze nuttige overwinning kreeg nog meer glans omdat koploper de Zwervers thuis gelijk speelde tegen het Delftse Wippolder en ONA thuis verloor tegen het Vlaardingse VFC. Alleen Delfshaven, een andere concurrent, won tegen Oliveo. Groeneweg staat nu nog maar 3 punten achter de koploper en de strijd in 2D is zeker nog niet gestreden. Volgende week treffen de achtervolgers van Groeneweg elkaar dus kan Groeneweg, als men het hoofd koel houdt, de tweede plek verzekeren en omhoog kijken

Advertentie