8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Zuidplas in reviews: 2. Voetbalverenigingen

Reviews geven een vermakelijk kijkje in het dagelijks leven van Zuidplas. De tweede in deze reeks gaat over voetbal. Wat vertellen de bezoekers in hun reviews over de voetbalverenigingen in Moerkapelle en Nieuwerkerk? En wat krijgen we te weten over de bezoekers zelf?

Ruw beeld

Uit een deel van de reviews komt een nogal ruw beeld van de voetballers uit Zuidplas naar voren. Als je leven je lief is, dan moet je kennelijk niet op een voetbalveld in de gemeente Zuidplas wezen. Die kritische beoordelingen zijn meestal niet door de bezoekende spelers zelf geschreven. Het zijn vooral de ouders die verontwaardigd zijn.

Voetbalmoeder

Om die ouders beter te leren kennen, maken we kennis met Izzy. Zij is een voetbalmoeder die graag haar mening aan Google-review toevertrouwt. En ze is een volhoudster. Izzy houdt van goeie dingen waar je niet teveel voor betaalt. Dus ging ze twee jaar geleden naar Rosada. Maar de friet was veel te duur en vies. “Volgende keer zelf mijn boterham meenemen”. Met het eigen trommeltje een jaar later weer 150 kilometer heen en weer naar Roosendaal. Helaas, opnieuw een teleurgestelde review. “Voor de koopjes hoef je niet naar Rosada”. Voortaan maar in de buurt shoppen, zou je denken. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zeven maanden geleden heeft ze het toch maar weer geprobeerd. Nu waren zowel Adidas als Tommy Hilfiger op Rosada de klos. “Als je gaat shoppen in Rotterdam kun je kleding voor dezelfde prijzen kopen en misschien nog wel goedkoper”.

“Onsportief en agressief”

Izzy had zich zo verheugd om met dat veel te dure truitje van Tommy Hilfiger langs de lijn te staan in Moerkapelle. Maar de lol verging haar al snel. Moerkapelle is nog erger dan Rosada. De teleurstelling druipt van haar review af. “Wat een onsportieve, agressieve, verschrikkelijke vereniging. Een thuisfluiter, agressieve leiding en een vlagger die doet alsof hij de regels niet kent en daarom maar overal voor vlagt en een scheids die dan ook netjes overal in het nadeel van de tegenstander fluit”. 

Hoofdletters en uitroeptekens

En ook ‘DubxMini’ is niet tevreden. “Verschrikkelijke onsportieve JO9-1 lichting 2022-2023. Slaan, schelden, schoppen. Trainers die coachen om te tackelen op enkels van spelers van 8 jaar. Scheidsrechter die probleem onderkent maar er verder niets aan doet… verschrikkelijk..! Bescherm je kind goed ouders”. Esmeralda zat waarschijnlijk op de terugweg naast Dub in zijn Mini. Ze waren het helemaal met elkaar eens. Alleen mistte Esmeralda nog wel wat hoofdletters en uitroeptekens in zijn review. Daarom is zij zelf ook nog even ingelogd op Google. “Ik zou iedereen in de jeugd aanraden om het SPEL elders te leren!!!!! KNVB hier moet ingegrepen worden!!!!!”.

Verdwaald?

En Michiel? Zijn mening over de voetballertjes van Moerkapelle zullen we nooit te weten komen. Het is maar één, nogal cryptische, zin, die zijn twee sterren onderbouwt. “Ik heb alleen het industrieterrein gezien”. Durfde hij het toen al niet meer aan? Kon hij het niet vinden en is hij op het industrieterrein gekeerd om naar huis te gaan? Of is Michiel verdwaald en rijdt hij nog steeds ergens rond tussen de Sportweg en de Julianastraat?

Nieuwerkerk

In Nieuwerkerk is het al niet veel beter volgens Joyce. “De trainer schold iedereen verrot verschrikkelijk en wat een taal gebruik en het meidenteam is geen voetbalteam maar meer rugbyteam”. Daar sluit Dave zich in zijn review bij aan. “De meisjes waar we tegen speelden waren ronduit asociaal”. 

Andere verenigingen niet beter

Terug naar Izzy. Zij is niet alleen boos op v.v. Moerkapelle. Ook de verenigingen uit Bodegraven, Reeuwijk, Gouda en Haastrecht kunnen het in haar ogen niet goed doen. Ze krijgen allemaal slechts één ster. Zijn er dan sowieso nog ergens kritische reflecties over eigen verenigingen te vinden? Dat blijkt niet het geval. Zo kritisch als de voetbalouders zijn op andere kinderen, zo tevreden zijn ze kennelijk over het eigen kroost. 

Vier sterren

Ondanks de kritiek scoren de voetbalverenigingen in Zuidplas allemaal zo rond 4 sterren. Dat is ongeveer hetzelfde als in de omliggende gemeente en een stuk hoger dan het Kruidvat in Moordrecht. Niet slecht. Naast verontwaardigde ouders, zijn er kennelijk ook een hoop voetballers die zelf wel met plezier op hun voetbalwedstrijden terugkijken. Of we voor de ontevreden bezoekende ouders dan nog een tip hebben als ze naar Zuidplas komen? Zeker, we raden iedereen die met een team van tienjarigen naar v.v. Moerkapelle rijdt aan om alert te zijn. Haal niet in en waarschuw Michiel met lichtsignalen.

Meer in deze serie:

Zuidplas in reviews: 1. Kruidvat Moordrecht

 

Advertentie