8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Groot alarm na melding persoon in water langs Nieuwe Broekweg bij Julianasluis

De hulpdiensten zijn dinsdagavond 13 maart massaal in actie gekomen na een melding dat een persoon in het water van de Gouwe zou liggen. De melding kwam rond 22.20 uur bij de hulpdiensten binnen. Het ging om een locatie vlakbij de Julianasluizen langs de Nieuwe Broekweg. Volgens een getuige zou een persoon de Gouwe zwemmend hebben willen oversteken door het ijskoude water. Vijf kwartier na de melding heeft de brandweer contact gehad met de vermiste persoon. Hij bleek uit het ijskoude water te zijn en niets te mankeren.

De brandweer had inmiddels een groot duikalarm afgegeven waarna drie duikploegen naar de locatie zijn gestuurd. Het gaat om duikers uit Gouda, Capelle aan den IJssel en Alphen aan den Rijn. Ook heeft de brandweer drie vaartuigen naar de locatie gestuurd. Naast een boot uit Gouda is ook de brandweerboot uit Nieuwerkerk aan den IJssel met spoed naar de Nieuwe Broekweg gegaan.

Naast de brandweer zijn er verschillende ambulances ter plaatse geweest en is ook de traumahelikopter opgeroepen en in de buurt geland. De politie heeft een helikopter ingezet om de zoekactie te ondersteunen.

 

 

Advertentie