Groot gaslek op bedrijventerrein ‘De vijf boeken’ in Nieuwerkerk

Dinsdagmiddag 13 maart is bij graafwerkzaamheden op bedrijventerrein ‘De vijf boeken’ in Nieuwerkerk aan den IJssel een gasleiding geraakt. Rond 13.45 uur s’middags kreeg de Nieuwerkerkse brandweer een melding van een mogelijk gaslek op het bedrijventerrein.

Op bedrijventerrein ‘De vijf boeken’ vinden sinds enkele weken verschillende werkzaamheden waaronder graafwerkzaamheden plaats. De riolering op het bedrijventerrein wordt bij deze werkzaamheden vervangen.

Hoeveel bedrijven getroffen zijn door het gaslek is onbekend. Wel zijn de bedrijfspanden rondom het gaslek ruim een uur ontruimd geweest. De medewerkers van deze bedrijven zijn opgevangen in café Rustwat.

Rond 15.00 uur is het gaslek gedicht. Hierna konden de opgevangen medewerkers terugkeren naar hun werkplek.