8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Samen kijken naar The Passion in Zevenhuizen

Al een aantal jaar wordt vlak voor Pasen The Passion uitgezonden op tv. Een groot mediaspektakel over het lijden en sterven van Jezus, waar vele duizenden mensen op af komen. Ga je niet naar Amsterdam, maar vind je het wel leuk om met een groep mensen de uitzending van The Passion te bekijken en erover na te praten? Kom dan op Witte Donderdag 29 maart om 20.15 uur naar het Hervormd Centrum, Dorpsstraat 156 in Zevenhuizen. Meer informatie kunt u vinden op www.hervormdzevenhuizen.nl

De uitzending van The Passion wordt getoond op een groot scherm. Aansluitend wordt het Paasverhaal uit de Bijbel voorgelezen. Wat staat daar eigenlijk? Zijn er verschillen met The Passion? Wat betekent het voor je persoonlijke leven? We praten met elkaar na over deze en alle andere vragen.

Dit jaar is Amsterdam het decor voor The Passion. Het verhaal wordt nagespeeld aan de hand van bekende Nederlandstalige muziek en bekende Nederlanders vertolken de rollen uit het Bijbelverhaal. Tommie Christiaan, bekend van o.a. de musicals Zorro en On your feet, speelt de rol van Jezus, maar ook zangeres Glennis Grace (Maria), Brainpower (Petrus), presentator Bert van Leeuwen (verslaggever) en Arjan Ederveen (bekend van Thea en Thea) verlenen hun medewerking. Een groot kruis zal weer als een processie door de stad gedragen worden.

Passion in 2017 in Leeuwarden (bron Website the Passion  Foto ® Willem Jan de Bruin)

 

Advertentie