8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Grote verkeerschaos op Zuidplasweg(N219) in Zevenhuizen na kop-staartbotsing

Maandagmiddag 19 maart is er aan het begin van de spits een behoorlijke verkeerschaos ontstaan op de Zuidplasweg(N219) bij Zevenhuizen.

Oorzaak van de ontstane chaos is een ongeval waarbij drie auto’s achter op elkaar zijn geklapt. Het ongeval gebeurde op de rijbaan richting Nieuwerkerk aan den IJssel tussen de rotonde bij Zevenhuizen en het kruispunt bij Nesselande. Eén bestuurder is meegenomen door de ambulance naar het ziekenhuis.

Een blauwe Fiat, het voorste voertuig, leek eerst zelfstandig zijn weg te kunnen vervolgen. Echter bleek de Fiat voorzien te zijn van een beveiliging waardoor na een aanrijding de motor geblokkeerd wordt. Hierdoor moest de Fiat, samen met de andere twee voertuigen, een Nissan en een Volvo, door een berger worden meegenomen.

Het verkeer richting Nieuwerkerk werd enige tijd omgeleid via de rijstrook op de N219 die normaal voor het verkeer uit de tegenovergestelde richting is. Het verkeer richting Zevenhuizen en de A12 werd omgeleid via de naastgelegen parallelweg. De bestuurder van een auto en een motorrijder in de richting van Zevenhuizen dachten dat de afzettingen niet voor hen bedoeld waren en belandden alsnog op de N219. Zij werden toegesproken door een van de aanwezige agenten. De Zuidplasweg werd om 18:00 uur weer vrijgegeven voor al het verkeer.

Advertentie