8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

PCW wint gemeenteraadsverkiezingen in Waddinxveen

De lokale Protestants Christelijke Partij PCW heeft in Waddinxveen weer de verkiezingen gewonnen. Dat heeft de gemeente Waddinxveen woensdagavond rond 23.30 uur bekend gemaakt. PCW krijgt zes zetels in de Waddinxveense gemeenteraad. De voorlopige opkomst bij de gemeenteraadsverkiezing in Waddinxveen is 61,71% en voor het referendum 60,12%.

De VVD komt in Waddinxveen op vier zetels, het CDA krijgt drie zetels en de lokale partij Weerbaar Waddinxveen is ook goed voor drie zetels net als D66. PvdA-GroenLinks komt met twee zetels in de raad van Waddinxveen. De uitslag die de gemeente Waddinxveen bekend heeft gemaakt is een voorlopige uitslag. De definitieve gedetailleerde uitslag volgt later.

Foto boven: Gemeente Waddinxveen via Twitter. De uitslagenavond in het nieuwe gemeentehuis.

Lees ook update: PCW moet in Waddinxveen toch zetel inleveren

Advertentie