8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

PCW moet in Waddinxveen toch zetel inleveren

De officiële verkiezingsuitslag in Waddinxveen is aangepast ten opzichte van de voorlopige uitslag op de verkiezingsavond. De lokale partij PCW moet een zetel inleveren en komt nu met vijf raadsleden in de gemeenteraad van Waddinxveen. De zetel verschuift naar de combinatie van PvdA-GroenLinks die nu met drie raadsleden in de nieuwe periode aan het werk kunnen.

De aanpassing kwam in Waddinxveen een dag na de verkiezingen aan het licht. Op één van de stembureaus zijn honderd stemmen verkeerd doorgegeven tijdens de verkiezingsavond zelf. In de officiele stukken blijkt PCW deze honderd stemmen te missen. Hierdoor gaat de zesde zetel naar de linkse combinatie die in eerste instantie een winst van 600 stemmen niet beloond zag worden met een extra zetel. De partij is blij dat er nu toch een beloning is in de vorm van een extra zetel.

De rest van de zetel verdeling blijft zoals deze op de verkiezingsavond is bekend gemaakt. Na de vijf zetels van PCW komt de VVD in Waddinxveen op vier zetels, het CDA krijgt drie zetels en de lokale partij Weerbaar Waddinxveen is ook goed voor drie zetels net als D66. PvdA-GroenLinks komt nu dus ook met drie zetels in de raad van Waddinxveen.

Advertentie