8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Los voorwiel oorzaak hoofdletsel wielrenner

Een wielrenner heeft aan het begin van zondagmiddag 25 maart hoofdletsel en mogelijk ander letsel opgelopen bij een val bij de Schielandweg in Nieuwerkerk. De man is vervoerd naar het ziekenhuis, zijn fiets is door de politie meegenomen.

De groep wielrenners uit Schiedam kwam uit de richting van Moordrecht en was onderweg naar huis, toen ze bij het Françoisviaduct in Nieuwerkerk bij een klein randje in het wegdek aankwamen. Gebruikelijk is dan, om met een racefiets even het stuur omhoog te trekken, zodat de band gespaard blijft en de klap voor de berijder niet zo groot is. De pechvogel deed dit ook, maar kwam snel tot de ontdekking dat het voorwiel niet vast zat. Gevolg was dat het wiel uit de voorvork glipte en de man met fiets en al op het wegdek viel. Hierbij liep hij onder meer een hoofdwond op en raakten zijn fiets en zijn bril beschadigd.

De gewaarschuwde ambulance heeft de man eerste hulp gegeven en heeft hem meegenomen naar het ziekenhuis, waar hij aan het letsel behandeld zal worden. De politie heeft de fiets meegenomen en zal er voor zorgen dat deze weer bij de eigenaar terechtkomt.

Advertentie