8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Verdachte voor overval MCD aangehouden

Een 24-jarige man uit Oostrum is dinsdag 20 maart aangehouden op verdenking van het plegen van een diefstal bij de MCD supermarkt aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat heeft de politie maandag 26 maart bekend gemaakt. De verdachte zou op woensdag 14 maart een greep uit de kassa van de MCD gedaan hebben. Direct na het incident startte de politie een groot onderzoek waarbij ook een helikopter en Burgernet is ingezet.

De man stapte woensdag 14 maart aan het begin van de middag de MCD binnen en deed een greep in de kassa waarna hij wegrende. De man stapte in een auto en reed weg. De politie is die middag een groot onderzoek gestart samen met de politie in Rotterdam. Aanknopingspunt waren onder meer de camerabeelden.

De man wordt verdacht van nog vijf andere identieke diefstallen bij winkels. Deze werden de afgelopen twee weken gepleegd in de Rotterdamse wijken Ommoord en Zevenkamp. Daar kreeg de Albert Heijn en de Aldi de man op bezoek. In Schiedam was het Kruidvat slachtoffer. In Gouda en Zoeterwoude werden ook filialen van de MCD slachtoffer van de man.
De verdachte is vrijdag 23 maart voorgeleid voor de rechter-commissaris en zit zeker de komende veertien dagen nog vast.

Advertentie