8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

GIJN maakt gein met 1-aprilgrap in Eendragtspolder bij Zevenhuizen

Twee flamingo’s in de Eendragtspolder bij Zevenhuizen. Met dat nieuws werd vooral vogel fotograferend Zuid Holland lekker gemaakt om zondagmorgen naar de Eendragtspolder te komen. Zeker met de garantie van vogelfotograaf Rob Belterman dat de twee bijzondere vogels tot zondagmiddag zouden blijven zitten. Tientallen vogelliefhebbers namen ook echt de moeite om naar de vogelrijke polder tussen Rotterdam en Zevenhuizen te komen. Ook TV West kwam poolshoogte nemen want er stonden inderdaad twee flamingo’s in het water.

Die flamingo’s stonden er de dag van te voren al want het bleek een hele tamme soort te zijn. Een soort die stil in een kano blijft liggen als je ze meeneemt. Dat had Gouwe IJssel Nieuws verslaggever Sylvia van Straalen namelijk gedaan op zaterdagavond 31 maart. Overigens met dank voor de hulp van Peter van Vliet van Botenverhuur van Vliet voor het lenen van de kano en het peddelen door de Eendragtspolder. Vogelfotograaf Rob Belterman zat dan wel in een vogelhut ergens in België, hij lachte ook hard mee in zijn vuistje. Sylvia nam het van een afstand waar en zag hoe een man kwam aanfietsen, foto nam, nog een keer keek en toen zo hard een lelijk woord zei dat het in de wijde omgeving te horen was. Onderstaande foto’s maken ook duidelijk dat de grap meer dan geslaagd is.

 


Filmpje op omroep west

Advertentie