8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

Zuidplas voetbalweekeinde : Groeneweg nog steeds koploper (met fotoverslag)

In de zaterdag vierde klasse C haalde Moerkapelle een zwaar bevochten 3-2 overwinning op SV Kamerik op sportpark de Jonge Veenen. Door deze overwining na een reeks van forse nederlagen en 1 gelijkspel wisten de blauwwitten weer van de laatste plaats af te komen. Dit was voor de Moerkapellenaren pas de 2e thuisoverwinning dit seizoen. In de vierde klasse E wist Nieuwerkerk in Ammerstol met 0-2 te winnen van ASV en weten zich in de middenmoot te handhaven. Moordrecht blijft echter in diezelfde klasse zitten in de hoek waar de klappen vallen en verloor wederom fors. Tegen de sportvereniging van de politie Hermandad werd het in Rotterdam 6-2 en zakt de ploeg weg naar de een na laatste plaats.

Op zondag speelde Groeneweg in de tweede klasse D tegen Oliveo uit Pijnacker met op het spel de koppositie waar de ploeg uit Zevenhuizen op staat. Groeneweg speelde een goede eerste helft en een rommelige tweede helft (die wel spannend was) . Dankzij 2 doelpunten van Robin Zuierveld wist men te winnen  maar ondanks ballen op de paal, ferm keeperswerk en soms raar balverlies moesten de roodzwarten tot de laatste seconden doorknokken om de 2-1 overwinning veilig te stellen (zie fotoverslag).  Op tweede paasdag speelt concurrent Delfshaven. Andere achtervolger Zwervers won met 2-3 en blijft in het spoor van Groeneweg.

Op tweede paasdag speelde Nieuwerkerk in de eerste klasse B tegen Poortugaal. Thuis werd het 3-0 waardoor Nieuwerkerk een plek stijgt naar de achtste plek.

Robin Zuierveld kopt de 1-0 binnen
Felle duels
Zware overtreding
Groeneweg vlak voor rust op de paal
en ook gelijk na rust wist Groeneweg de paal te raken
Robin Zuierveld kopt fraai de 2-0 binnen
Snel komt Oliveo op 2-1 terug
Een fraaie redding van de keeper van Oliveo op afstandschot van Groeneweg
Doelpunt Groeneweg onterecht afgekeurd, zoals hier te zien, speler Groeneweg stond op moment van spelen geen buitenspel
René van Beek kijkt gespannen toe
Groeneweg blijft aanvallen om de overwinning veilig te stellen
Einde wedstrijd, al wil een speler van Oliveo het niet geloven dat er extra tijd is bijgeteld

Advertentie