8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Twintig panden in Moordrecht gecontroleerd op drugscriminaliteit

Verschillende instanties hebben maandag 9 april twintig panden in Moordrecht gecontroleerd. Dit gebeurde in het kader van de aanpak van drugsgerelateerde criminaliteit. De controle werd uitgevoerd door gemeente Zuidplas in samenwerking met andere instanties. Hieronder waren de Omgevingsdienst Midden Holland, de politie, Stedin en enkele ondernemers. Vanuit de gemeente waren onder andere de gemeentelijke handhavers betrokken bij de grote actie.

In één pand zijn verschillende attributen aangetroffen die gebruikt worden voor het inrichten van een hennepkwekerij. Zeer waarschijnlijk ging het om een hennepplantage in aanbouw. De spullen zijn door de politie in beslag genomen en in samenwerking met de gemeente afgevoerd. Aanleiding van de actie was het feit dat de afgelopen maanden in verschillende Moordrechtse bedrijfspanden hennepplantages zijn aangetroffen. Naast de hennepkwekerij in aanbouw zijn er ook milieuovertredingen tijdens de controle aangetroffen.

Vorige week maakte burgemeester Gert-Jan Kats bekend de drugsgerelateerde criminaliteit streng aan te pakken. Bedrijfspanden en woningen waarin plantages worden aangetroffen worden voor meerdere maanden verzegeld en kunnen dan niet gebruikt worden. Met de aanpak wil de gemeente duidelijk maken dat misdaad niet loont. Daarnaast speelt het veiligheidsaspect voor de omgeving een grote rol. De plantages trekken criminaliteit aan maar zijn vaak ook brandgevaarlijk doordat er vaak geknoeid wordt met de energie aansluitingen.

Foto: Raymond IJsselstein via Twitter

 

Advertentie