Burgemeester Kats doopt Freerowing kano’s met een dopper!

Burgemeester Kats heeft op vrijdag 13 april 2018 een serie kano’s gedoopt met water uit een dopper. De burgemeester verrichtte de officiële handeling met jan Willem Landman van de Roeibond. Deze kano’s zijn in het kader van het Freerowing project en kunnen  gratis gebruikt worden op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen.  De gemeente Zuidplas heeft met het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Volans Rowing, Sportbedrijf Rotterdam en de roeibond een mogelijkheid gemaakt dat een ieder gratis kan roeien.

Dit idee komt van oud meervoudig Olympisch kampioen Nico Rienks, die ambassadeur is van Freerowing. Helaas moest Rienks de doop aan hem voorbij laten gaan door een hernia. Om omvallen en kapseizen te voorkomen  heeft Volans de Volans4all ontwikkeld, in samenwerking met de internationale roeifederatie FISA. Een stabiele en robuuste boot, maar toch met prima sportieve vaareigenschappen.

Dat de Dopper voor de doop gebruikt werd was ook niet voor niets. FreeRowing steunt Dopper om de strijd aan te gaan tegen plastic vervuiling en te zorgen voor kristalhelder water. In elke oceaan, uit elke kraan. Elk jaar belandt zo’n 8 miljard kilo plastic afval in onze oceanen, Dopper wil het tij keren door wereldwijd bewustzijn te creëren over de impact van wegwerpflesjes op het milieu en mensen te inspireren met een duurzame waterfles. Burgemeester Kats stelde voor dat alle ambtenaren uit Zuidplas een dopper moeten gaan krijgen!

Om kennis te maken met Freerowing is er een open dag op zondag 15 april op de Willem Alexanderbaan in Zevenhuizen, van 11:00 tot 15:00 uur. Meer informatie is te vinden op de website https://freerowing.nl/