Zuidplas voetbalweekeinde : Moordrecht wint, spanning stijgt voor Groeneweg

Afgelopen weekeinde kwamen alle standaard teams in Zuidplas in actie, op zaterdag was het een zware dag voor Moerkapelle in de vierde klasse C. In Zegveld kregen de blauwwitten een fors pak slaag met 8-0 tegen SIVEO ’60 en lijkt men uit te kijken naar het einde van het seizoen. Vrolijker was het voor Moordrecht in de vierde klasse E waar men in Kralingen tegen hekkensluiter Swift Boys met 1-4 wist te winnen na een lange reeks van negen nederlagen. Nieuwerkerk speelde met 2-2 gelijk tegen Ommoord in diezelfde klasse. Nieuwerkerk lijkt de draai wel weer gevonden te hebben en kijkt uit naar volgend seizoen wanneer er veel versterkingen komen vanuit de zondagafdeling.

In de eerste klasse B op zondag was het team van Nieuwerkerk oppermachtig tegen het Goudse Olympia. Op sportpark Dorrestein wisten de roodzwarten met 4-1 te winnen en klimmen naar een mooie vijfde plek. Het is al weer de vierde overwinning achter elkaar voor Nieuwerkerk en nestelt zich hiermee in de top. In de tweede klasse D kreeg Groeneweg met 4-0 op de broek bij Wippolder in Delft die zich hiermee ook melde voor de titelstrijd. Achtervolgers Delfshaven speelde gelijk en de Zwervers verloor opnieuw. Groeneweg staat op kop met 1 punt voorsprong op Delfshaven (wel 2 wedstrijden minder) en CVV de zwervers, op plek 4 staat Wippolder 2 punten achter op Groeneweg. Volgend weekend treft Delfshaven thuis Wippolder en treft Groeneweg in Zevenhuizen de Zwervers.  Een spannend slot dus in de tweede klasse D.