8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Drank en drugs achter het stuur hard aangepakt

De politie Waddinxveen-Zuidplas heeft afgelopen week de handen vol gehad aan bestuurders die of te veel gedronken hadden of drugs hadden gebruikt. Dat laat het team weten op de sociale media. Bij maar liefst 10 bestuurders was hiervan spraken afgelopen weekend, te beginnen bij een aanrijding op snelweg A20 vrijdag j.l. waarbij de bestuurder gewond raakte. Omdat de politie het vermoeden had dat er drank in het spel was is er bloedproef afgenomen en het rijbewijs ingevorderd.

Diverse bestuurders bleken een te hoog THC gehalte te scoren in de testen op de A12, de Middelweg in Zevenhuizen en op de passage in Waddinxveen. Bij een van de bestuurders werd ook nog een spoor van cocaine aangetroffen. Een bestuurder van een scooter nam de naam Slingerkade wel heel serieus en moest een uitgebreide blaastest op het bureau doen. Daar bleek de bestuurder 530 ugl op te test te scoren waar maximaal 22o ugl is toestestaan. De bestuurder mocht zijn rijbewijs op het politiebureau achter laten.

Bij een motorrijder op de burgemeester van der Lindenlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel werd een te hoog alcoholpercentage geblazen maar niet dermate hoog dat het rijbewijs werd ingevorderd. Een bestuurder in Waddinxveen kon wegens medische reden geen blaastest afleggen dus moest er een bloedtest worden gedaan. In afwachting op het resultaat is wel het rijbewijs ingenomen. Ook een bestuurder op de Waddinxsveense Willem de Zwijgerlaan viel op en dit kwam door gebruik van drugs.

Zodra een bestuurder onder invloed rijdt van een verdovend middel, zal een arts bloed afnemen. Al het afgenomen bloed zal worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Indien de grenswaarde wordt overschreden, zal het Openbaar Ministerie de strafmaat bepalen.

Advertentie