8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Bussen rijden niet door staking op 30 april en 1 mei

Op maandag 30 april en dinsdag 1 mei rijden de streekbussen van Arriva niet door een staking van de busschauffeurs. Voor schoolkinderen zal het geen probleem zijn door de mei vakantie maar andere reizigers in de regio hebben 2 dagen een probleem om op de bestemming te kunnen komen. De staking is alleen in het streekvervoer, de metro’s, trams en stadsbussen van de RET rijden wel. Ook de R-NET treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda via Boskoop en Waddinxveen rijden gewoon, net als de reguliere treinen van de NS.

De buschauffeurs en hun vakbonden willen met deze staking de werkgevers onder druk zetten om zo alsnog een CAO rond te krijgen. Ze vinden het bod van loonsverhoging niet duidelijk genoeg en voelen zich niet gehoord bij de belangrijkste grief, de werkdruk. “Aan de onderhandelingstafel spelen ze mooi weer, maar op de werkvloer roepen de managers ijskoud dat er toch niks gaat veranderen aan de werkdruk. Dus we willen keiharde afspraken in de CAO, zwart op wit, anders blijven ze ons uitknijpen. Hoe concreter, hoe beter!” aldus FNV onderhandelaar én buschauffeur Jack d’Hooghe. Door de staking worden Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht uitgesloten van openbaar vervoer gedurende 2 dagen.

Voor onze regio zullen de volgende lijnen niet rijden

  • 6 : Gouda – Gouwe Park – Waddinxveen – Gouda Westergouwe
  • 175 : Waddinxveen – Zevenhuizen – R’Dam Nesselande -Capelle Schollevaar – Rotterdam Alexander
  • 177 : Gouda – Waddinxveen – Zevenhuizen – Moerkapelle – Kruisweg – Zoetermeer
  • 186 : Gouda – Waddinxveen – Boskoop
  • 190 : Gouda – Moordrecht – Nieuwerkerk aan den IJssel – Capelle aan den IJssel – Rotterdam
  • 382 : Boskoop – Waddinxveen – Zoetermeer – Voorburg – Den Haag
  • 383 : Krimpen aan den IJssel – Capelle aan den IJssel – Nieuwerkerk aan den IJssel – Rotterdam Nesselande – Zevenhuizen – Moerkapelle – Kruisweg – Zoetermeer – Voorburg – Den Haag

Ook de belbussen 575, 577  en 586 rijden niet in de avonduren!  Uiteraard kan het voorkomen dat er alsnog een akkoord komt en de bussen alsnog zullen rijden. Gouwe IJssel Nieuws blijft het nieuws hierover op de voet volgen!

Advertentie