8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Tijdelijk gemeentehuis Saffier aan Kleinpolderlaan krijgt woonbestemming

Het tijdelijke gemeentehuis aan de kleinpolderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt, als het nieuwe gemeentehuis klaar is, omgezet in woningen. De “Saffier” heeft nu nog een kantoorbestemming maar een ontwikkelaar wil er graag woningen in maken. De Saffier wordt sinds 2010 gebruikt door de gemeente Zuidplas omdat niet alle ambtenaren na de fusie een plek konden krijgen in het gemeentehuis. Nu de sloop van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein gestart is, zijn alle ambtenaren en het college van B&W daar gevestigd.

Diverse bewoners van de Kleinpolderlaan en Polderdreef hebben geklaagd over parkeerdruk en over brandend licht in het pand tot laat in de avond, ondanks afspraken tussen de gemeente en bewoners. Het college heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan een herbestemming van kantoor naar wonen voor het pand aan Kleinpolderlaan 4, waarbij het uitgangspunt is dat er energieneutraal wordt gebouwd.

Advertentie