8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Zuidplas kiest voor gelijkheid en acceptatie

Woensdag 11 oktober werd de Progress Pride vlag gehesen op het plein van het gemeentehuis van de gemeente Zuidplas. De Progress Pride vlag is een variant op de traditionele regenboogvlag. De vlag heeft een extra zwarte en bruine streep, die staan voor mensen van kleur binnen de LHBTIQ+-gemeenschap. Burgemeester Weber was trots om de vlag te hijsen.

“Met deze vlag willen we laten zien dat we in Zuidplas een inclusieve gemeente zijn”.

“Iedereen is hier welkom, ongeacht zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit.”

Sep Pouwels is blij dat deze vlag in Zuidplas hangt, wel heeft zij een dubbel gevoel erover door wat er dit moment in de rest van de wereld gebeurt. De vlag van Israël half stok hangen zou passend zijn. Er zijn toch drie vlaggenstokken. Graag zou Pouwels een vlagprotocol zien voor heel Nederland. Burgemeester Weber heeft gisteren al in de gemeenteraadsvergadering haar en de rest van de raad al verteld dat dit niet in Zuidplas gaat gebeuren

Advertentie