8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Zuidplas vlagt niet voor Israël

Er wordt geen vlag gehesen van Israël of halfstok voor de slachtoffers van de oorlog tussen Hamas en de staat. Dat verklaarde burgemeester Weber van Zuidplas gisterenavond aan de gemeenteraad na vragen in het vragenkwartier van de Groep Pouwels.

Pouwels stelde :”Gezien de recente gebeurtenissen en de actuele situatie, wil ik een verzoek doen voor solidariteit. Laten we overwegen om de vlag van Israël te hijsen of onze eigen vlag halfstok te hangen als teken van rouw gedurende deze moeilijke tijd. Laten we samen staan in solidariteit en medeleven“.

Weber, die in de middag al met het raadslid gesproken had, is niet van plan om dit verzoek in te dienen. Niet omdat hij de achterliggende reden niet steunt maar omdat volgens hem de vlag het symbool is van het verbinden en dat is niet het geval voor deze oorlog. Soms kan je met een vlag steun geven maar soms zijn er andere manieren die beter zijn zoals bezoek aan de Moskee na de aardbeving in Marokko legde Weber uit. De burgemeester heeft voorafgaand aan de raad al een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers.

Weber benadrukte dat hij het geweld tegen de onschuldige burgers van Israël door Hamas scherp veroordeeld. Hij vond dat je met een vlag hijsen niet het terrorisme van Hamas kan veroordelen. De burgemeester benadrukte nogmaals dat hij meeleeft met de onschuldige mensen in Israël en met onschuldige Palestijnen.

Advertentie