8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Hemelvaartsdag 2018 in Zevenhuizen? Natuurlijk autocross!

Sinds jaar en dag wordt in Zevenhuizen, een van de dorpen in de gemeente Zuidplas, op Hemelvaartsdag ‘de’ autocross georganiseerd. Honderden deelnemers en duizenden bezoekers vermaken zich een dag lang op het terrein langs de Knibbelweg rondom de ronkende auto’s, benzinewalmen en opspattende modderklonten.

Organisator Henk Wooning kan zich steevast verheugen op een grote groep deelnemers in de diverse klassen van de races. Naast stoere mannen doen ook elk jaar veel stoere vrouwen mee. Ook in de jeugdklasse is het aanbod van deelnemers groeiend.

De editie van 2018 vindt plaats op een terrein langs de Knibbelweg/Bierhoogtweg in Zevenhuizen: bezoekers kunnen de pijlen volgen om op het parkeerterrein terecht te komen. Daar wijzen verkeersregelaars waar bezoekers hun auto’s kunnen parkeren.

Bezoekers van 12 jaar of ouder betalen een toegangsprijs van 12 euro voor de hele dag, kinderen tot 12 jaar mogen – onder begeleiding – gratis het terrein op. Op het terrein zijn gedurende de gehele dag versnaperingen en verfrissingen te koop. Munten hiervoor kunnen bij de entree en op het terrein worden aangeschaft.

Sinds 2011 maakt ons filmteam videoverslagen van dit spraakmakende evenement. Onze videoverslagen worden sinds vorig jaar onder ‘Gouwe IJssel Nieuws’ gepubliceerd, zodat u ze makkelijker kunt vinden.

Het verslag van deze editie komt naar verwachting in de loop van vrijdagmorgen beschikbaar.

 

Advertentie