8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Treinverkeer rond Gouda gestremd door aanvaring spoorbrug

Op zondagavond 13 mei is er rond 19.00 uur een vrachtschip tegen de Gouwespoorbrug aan gevaren. Hierdoor is het treinverkeer voorlopig gestremd, omdat ProRail eerst zeker wil weten of er geen schade is aan de brug en het spoor. De stremming heeft het treinverkeer tussen Gouda en Waddinxveen op het R-NET traject verstoord. De aanvaring is tegen de draaispoorbrug, die juist wordt gebruikt voor het traject tussen Gouda en Alphen aan den Rijn.

Het treinverkeer tussen Gouda en Rotterdam en Gouda en Den Haag was al sinds Hemelvaartsdag gestremd wegens werkzaamheden op diverse stations, waaronder dat van Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze lijnen maken gebruik van de hefbrug, die niet geraakt is door het schip. De NS zet bussen in tussen Gouda, Waddinxveen, Boskoop en Alphen aan den Rijn. Er is geen verwachting afgegeven door de NS of ProRail hoe morgen de dienstregeling zal zijn.

archieffoto : Spurt trein van R-Net op de draaibrug die aangevaren is

Advertentie