8.5 C
New York
donderdag 9 juli 2020

Ondanks zonnig weer zijn kinderen zenuwachtig voor fietsexamen

Op dinsdag 15 mei mochten 251 kinderen uit Nieuwerkerk aan den IJssel het spits afbijten voor het jaarlijkse praktijkexamen voor de fiets. Om 09:00 uur gaf wethouder Jan Hordijk het startsein voor het jaarlijkse examen. Vooraf vertelde hij de kinderen dat het vooral belangrijk is steeds op te letten om je heen. Als familie van een fietsenmaker ging hij nog een rondje inspecteren bij de eerste groep 7 van de Elim school die mocht starten. Uiteindelijk kreeg niet één maar alle leerlingen van de eerste groep het startsein van hem terwijl burgemeester Kats maar op de wethouder zat te wachten tijdens het collegeoverleg. Met dank aan de familie Van der Wouden kon dit jaar gestart worden op het terrein van het Hervormd Centrum aan de J.A. Beijerinckstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel, de normale startlocatie aan het Raadhuisplein is veranderd in een bouwterrein.

Na de Elimschool volgden alle andere scholen uit Nieuwerkerk aan den IJssel voor het examen. Alleen de Terp doet dit jaar niet mee, die hebben een groep 7-8 schakelklas dus die doen om het jaar mee. Volgens Cees van de Bovenkamp van Veilig Verkeer Nederland past het daarom precies op 1 dag. Veilig Verkeer Nederland organiseert elk jaar dit examen samen met de Gemeente Zuidplas en de Politie. Ze is erg blij met deze goede samenwerking waardoor heel veel kinderen examen kunnen doen. Alle kinderen kregen voorafgaand het examen nog uitleg van wijkagent Tom Oostendorp en iedereen wist dat ze de blauwe pijlen moesten volgen. Onderweg zaten 8 vrijwilligers op diverse posten te kijken naar de verrichtingen van de kinderen. Ook reed een vrijwilliger op de motor mee om te kijken of alles goed verliep. VVN Zuidplas is blij met de steun van gemeente, politie, vrijwilligers en ouders.

De komende weken worden ook de examens afgenomen in Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle. In Oud Verlaat doet men, omdat de school erg klein is, om het jaar verkeersexamen en dit jaar niet. Naast het praktijkexamen, waar ook gekeken wordt of de fiets aan alle eisen voldoet, wordt er door alle leerlingen een schriftelijk examen afgelegd. De klas die het beste resultaat bij het praktijkexamen behaalt krijgt de wisselbeker, in 2017 was dat groep 7B van de Rehobothschool in Moerkapelle.

Wethouder Hordijk spreekt de kinderen toe

Uitleg van verkeersagent Tom Oostendorp

Vrijwillige controlepost in de zon ter hoogte van de Ringvaartlaan

Vrijwilligers en politie ondersteunen VVN Zuidplas met hun werk

Vlak achter elkaar op de route

Drukke administratie voor Veilig Verkeer Nederland

De Montessorischool is er klaar voor

Wethouder Hordijk doet een inspectie van de fietsen

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg