6.6 C
New York
donderdag 27 februari 2020

Zuidplas voetbalweekeinde : Groeneweg blijft kampioenskandidaat (met foto’s)

Dit weekeinde speelde de Zuidplas teams de een na laatste ronde van dit seizoen, in de vierde klasse C op zaterdag was Moerkapelle zeker niet van plan om als laatste te eindigen en boekte een klinkende overwinning van 4-0 op de mannen van Zevenhoven. Daarmee staan ze nu 2 punten boven Rijnstreek die nu op de laatste plek staat. In de vierde klasse E nam Nieuwerkerk knap een punt mee uit Kralingse Veer door met 1-1 gelijk te spelen tegen koploper vv CKC . CKC is al klaar nu en als IJsselmonde volgende week in en tegen Bergambacht wint heeft CKC het kampioenschap tegen Nieuwerkerk verloren. In diezelfde klasse verloor Moordrecht met 5-3 in Rotterdam Zuid tegen Overmaas. Net als vorige week maakte de Moordrechtenaren wel een aantal doelpunten, wat hoop moet geven voor het volgende seizoen. Swift Boys nemen de laatste plek nog steeds in op de ranglijst net voor Moordrecht. Nieuwerkerk staat op een zevende plaats netjes in de middenmoot.

Op zondag mocht Nieuwerkerk tegen de hekkensluiter in de eerste klasse B Delft aantreden en won met 1-3 en staat daardoor stevig op een derde plek in de stand van de competitie. In de tweede klasse D is het megaspannend. Groeneweg speelde thuis tegen VFC en won met 5 tegen 1. Groeneweg had VFC in de achterzak en kon aardig aan het doelsaldo werken. Helaas was een klein foutje van de Groenenwegkeeper genoeg voor een tegendoelpunt en ging de vlag iets te vaak omhoog voor buitenspel bij de VFC grensrechter. Enige concurrent Delfshaven won echter met 4-1 van Excelsior’20 dus blijft het spannend volgende week. Laat GLZ Delfshaven een punt liggen en wint Groeneweg dan is Groeneweg kampioen. Groeneweg moet naar het Goudse ONA.  Hieronder enkele foto’s uit de wedstrijd

Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
269VolgersVolg
419VolgersVolg