8.5 C
New York
woensdag 8 juli 2020

Handhaving gemeente Zuidplas slagvaardiger met nieuwe motorfiets

Naast een bus heeft de afdeling handhaving nu ook een motorfiets om nog slagvaardiger aan de slag te gaan in de strijd met overlast en overtredingen. Met een motorfiets zijn handhavers mobieler op plekken waar de transporterbus niet kan komen.

De motor wordt in eerste instantie ingezet bij het handhaven, maar is in geval van calamiteiten of rampen inzetbaar voor de officier van dienst van bevolkingszorg van de gemeente Zuidplas. De motor heeft een AED aan boord en kan makkelijker en sneller op plaatsen komen waar een ambulance moeilijk bij kan komen, zoals in recreatiegebieden.

In handhavingsland zijn er niet veel handhavingsmotoren en volgens eigen zeggen is de motor in Zuidplas de enige motor in Nederland, die is voorzien van de officiële handhaving striping die gemeenten voeren.

Naast de bus en motor heeft handhaving ook speciale fietsen in gebruik. Dit zijn geen standaard fietsen maar zijn robuuster om goed in te kunnen zetten indien er bijvoorbeeld een afscherming nodig is van hulpverleners of een verdachte ingerekend moet worden. Voor overtredingen van de afvalstoffenverordening gebruikt handhaving soms ook een voertuig van de buitendienst.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg