8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Tegel voor een plant ruilen in Waddinxveen

De gemeente Waddinxveen heeft in het kader van het verbeteren van de duurzaamheid de operatie Steenbreek gestart voor inwoners uit de wijk Zuidplas. De inwoners kunnen op zaterdag 2 juni een tegel uit hun tuin inleveren bij de speciale tent van de gemeente Waddinxveen tussen 10:00 en 14:00 uur in de Zuidplashof. Als tegenprestatie voor de tegel zal Wllemstein Hoveniers een mooie gratis plant terug plaatsen in de tuin van de inleveraar. Er is gekozen voor de wijk Zuidplas omdat dit een laaggelegen wijk is in Waddinxveen. Het wateroverlast is daar daarom wat groter dan in andere wijken.

De kersverse wethouder Gezina Atzema zal om 10:00 de actie aftrappen. Met deze actie wil de gemeente Waddinxveen en Willemstein Hoveniers de bewoners Zuidplas enthousiasmeren om hun tuinen te vergroenen. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren. Daarnaast zorgen versteende tuinen ervoor dat het water, na een heftige regenbui, minder gemakkelijk weg kan lopen. Het resultaat is een enorme druk op het riool en wateroverlast in de buurt. Daarom de actie:  plant erin, tegel eruit. Tijdens de actie kan men informatie en adviezen krijgen over het vergroenen van de tuin.

De gemeente en Willemstein Hoveniers verloten op 2 juni één gratis tuinmetamorfose in het kader van Operatie Steenbreek. Bewoners kunnen voor 30 mei een foto van hun huidige tuin mailen naar www.duurzaamheid@waddinxveen.nl of delen via www.facebook.com/duurzaamwaddinxveen.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg