8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Twee doden bij crash met sportvliegtuigje

Bij een crash met een sportvliegtuig zijn dinsdag 22 mei rond het middaguur de 2 inzittenden om het leven gekomen. De Cessna stortte neer in de weilanden tussen Stolwijk en Berkenwoude.

De Cessna (registratie PH-SBM), die was vertrokken vanaf vliegveld Rotterdam-The Hague Airport (Zestienhoven), vloog via Nieuwerkerk aan den IJssel naar het oefengebied bij de Krimpenerwaard. Het zou boven de weilanden een looping hebben gemaakt, waarbij het fout ging. Het toestel raakte vermoedelijk een boom en stortte in een weiland bij een sloot neer.

Onder andere een politiehelikopter doet onderzoek en cirkelde geruime tijd boven de plaats van het ongeval. Gealarmeerde hulpdiensten konden niets meer betekenen voor beide inzittenden van het toestel. Bij de reddingsactie is ook de brandweer van Zevenhuizen opgeroepen. Het gebied wordt gebruikt voor vlieglessen en dan vooral voor het oefenen van noodlandingen.

Update 17:00 uur : ook burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard komt poolshoogte nemen en laat zich informeren door de Koninklijke Marechaussee en politie. Om kwart voor vier zijn de twee omgekomen slachtoffers geborgen uit het wrak. Nu heet onderzoek afgerond is, kunnen de wrakstukken geborgen worden. Volgens getuigen is er geen sprake van een looping maar heeft het vliegtuig een boomtak geraakt en is daarna in een sloot gestort. Naast onderzoek van de politie en de Koninklijke Marechaussee doet ook de onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Update 21:00 uur : In het begin van de avond is het onderzoek ter plaatse afgesloten en zijn de wrakstukken geborgen. Deze zullen bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid verder worden onderzocht. De dierenambulance heeft nog een buizerd opgevangen die in de geraakte boom gewond was geraakt.  Het gebied is nu weer vrijgegeven.

De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt hen zich te melden via nummer 0900-8844.

burgemeester Cazemier van Krimpenerwaard wordt bijgepraat

Een vergelijkbaar model van de neergestorte Cessna

Advertentie