8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Fietsen met Rotta door het Bentwoud

Op zaterdag 9 juni a.s. organiseert Rotta een fietstocht rond het Bentwoud. Twee gidsen,  Rien van der Vorm en Hans Sanders, nemen u mee voor een mooi fietsrondje door het Groene Hart. Hans vertrekt met belangstellenden al om 07.15 u vanaf de brug over de Rotte bij de Lindenhoeve (tegenover de skiberg) en sluit om 08.00 aan bij Rien en andere deelnemers die starten in de Dorpsstraat in Moerkapelle.

De fietstocht gaat eerst naar en door de oostzijde van het Bentwoud, via de Middelweg in Hazerswoude naar het Rietveld, hier stoppen we bij de uitspanning Klein Giethoorn voor de eerste koffie. Via een smal pad richting Spookverlaat ( Amaliahut) en de Galgweg naar weidevogelreservaat De Wilck ( bekend van de vogeldagboeken van Adrie de Groot).

Door het mooie buurtschap de Weipoort en Benthuizen weer naar het Bentwoud en dan naar Moerkapelle. Hier verwachten we om 15.00 weer te arriveren. De fietsafstand bedraagt voor de mensen die starten bij het de brug bij de Lindenhoeve circa 56 kilometer en vanuit Moerkapelle totaal 36 kilometer. Deelname aan de tocht is gratis. Consumpties onderweg zijn uiteraard voor eigen rekening. Verdere bijzonderheden bij Rien v.d.Vorm tel. 06-27890077 of Hans Sanders 06-40567769 .

Advertentie