Bijen weer terug op de Hoofdweg na afgraving

De bijen aan de Hoofdweg zuid zijn weer terug op het eiland . Na een hoop gesteggel met de gemeente en de imker Co Bos zijn er nu 2 kasten met bijen teruggeplaatst. De gemeente had eerst het terrein beloofd aan de imker en hierna moest het toch worden gebruikt als alternatieve waterberging omdat aan de overkant de grond bouwrijp wordt gemaakt voor nieuw industrieterrein tussen de hoofdweg en snelweg A20.

Afgelopen winter moesten de bijenkasten wijken voor de werkzaamheden en kreeg de imker in eerste instantie te horen dat hij er voor hem een klein stukje grond over zou blijven. Na commotie in de media kwam de gemeente hierop terug en garandeerde men de imker dat er genoeg plek ging komen. Toen afgelopen weken wederom extra werd afgegraven, na een pauze van half jaar, reageerde diverse twitteraars verbaasd. Hierop is er contact geweest tussen gemeente en de imker en deze week zijn er twee kasten teruggeplaatst maar door de werkzaamheden zijn er nog weinig wilde bloemen op het terrein.

Eerdere foto van werkzaamheden
Bijeneiland met teruggeplaatste bijenkasten