Overlast Hennipgaarde op diverse manieren aangepakt

De overlast op de nieuwe buitenspeeltuin De Hennipgaarde in Zevenhuizen lijkt op diverse manieren te zijn aangepakt. Die conclusie kan worden getrokken worden na diverse reacties op de facebook pagina : “Je bent pas een Zevenhuizenaar als”. Afgelopen weekend werd duidelijk dat de overlast door bepaalde groepjes kinderen en jongeren de spuigaten uit liep. Volgens diverse kinderen zijn de overlastgevers aangesproken door de politie en zijn hun gegevens genoteerd. Volgens één van de reageerders ging het om jongeren uit groep 8 van een van de basisscholen in Zevenhuizen. De juf zou er in de klas een goed gesprek over hebben gehad met de leerlingen.

Toezichthouders van de gemeente Zuidplas en de wijkagent in Zevenhuizen blijven alles wel in de gaten houden is beloofd. Ook de politiek heeft ook kennis genomen van het probleem met de jeugd in de Hennipgaarde. Op facebook reageerde VVD fractievoorzitter (en vader) Ferry van Wijnen met de vraag om meer informatie. “Het kan niet zo zijn dat zo iets moois dat door de Zevenhuizenaren zelf is gemaakt niet meer gebruikt kan worden. Ik ben blij dat er van het nu actie is via de wijkagent en de school. Mocht het zo blijven ben ik van mening dat of de gemeente of de ouders zelf hierin actie kunnen en moeten ondernemen”.

De Hennipgaarde ligt aan de rand van de Eendragtspolder tegen het dorp Zevenhuizen. In mei van dit jaar is de speeltuin officieel in gebruik genomen. De openbare buitenspeeltuin is uniek in de omgeving gezien de grote en mogelijkheden ervan. Kinderen kunnen onder andere in ondiep water spelen wat vooral op dagen met mooi weer voor veel plezier zorgt. Afgelopen week werd duidelijk dat dit plezier door een kleine groep oudere kinderen flink vergald werd door onder andere het gooien met stenen.