N451 hele zomer dicht door werkzaamheden Amaliabrug

Van maandag 25 juni 2018 tot maandag 3 september 2018 is de parallelstructuur A12 (N451) afgesloten voor al het verkeer in beide richtingen. Er moeten diverse werkzaamheden worden uitgevoerd aan de weg en aan het landhoofd van de Amaliabrug. De gebreken waren al eerder geconstateerd en worden nu aangepakt. De Moordrechtboog (N457) blijft open, alleen kan verkeer dan niet de N451 oprijden maar alleen snelweg A12 op of richting A20 vanuit Doelwijk.

Het fietspad Moerkapellepad in Waddinxveen wordt van maandag 25 juni t/m maandag 27 augustus 2018 ter hoogte van Akkeroord afgesloten. Fietsers worden omgeleid via bedrijventerrein Coenecoop. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Scheepvaartverkeer op de Gouwe heeft geen last van de werkzaamheden.

Bij oplevering van het project ‘parallelstructuur A12’ in december 2016 is geconstateerd dat de zogenoemde oplegblokken waar de wegdekken op liggen, niet volledig recht stonden. Ook werd duidelijk dat de voeg tussen het brugdek en de rijbaan aan de westzijde niet de juiste breedte had. Vlak voor de brug is een lichte verzakking (zonk) ontstaan. De zonk heeft geen invloed gehad op de verkeersveiligheid. Wel zijn waarschuwingsborden geplaatst. Weggebruikers ondervinden van de zonk weinig hinder.

In diezelfde periode zal aan het landhoofd van de Amaliabrug ook werkzaamheden worden uitgevoerd. In deze periode worden het asfalt verwijderd en het grondlichaam afgegraven en weer opgebouwd met lichter materiaal bestaande uit piepschuimblokken (zogenoemd EPS). Ook de oplegblokken worden recht gelegd en de voegbreedte hersteld. Vervolgens wordt de weg opnieuw geasfalteerd en opengesteld voor verkeer.

Onderstaande kaart is van de provincie, hier staan de alternatieve routes op.