8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Grote vernielingen bij Willem-Alexander roeibaan

Op de startlocatie van de Willem-Alexander roeibaan bij Zevenhuizen zijn afgelopen weekend grote vernielingen aangericht. De voorlopige schattingen gaan uit van een schadepost van zo’n 15.000 euro. De vandalen hebben huisgehouden rond de startlocatie van de roeibaan. De beheerder van de roeibaan heeft de schade maandagmorgen 11 juni gevonden. Afgelopen weekend waren er geen grote evenementen op het terrein. Vrijdagmiddag was er nog niets aan de hand. In de tussentijd hebben de vandalen uitgebreid de tijd genomen om hun nutteloze werk te verrichten.

Van de starttoren is een raam ingeslagen. De vandalen hebben zich onder andere uitgeleefd op de elektronische startapparatuur. Maar ook buiten de starttoren zijn er vernielingen aangericht op de startlocatie. Vernielingen op deze schaal zouden in de hele wereld nog nooit op een roeibaan gepleegd zijn. Dat zou de Berlijnse leverancier van de dure elektronica gezegd hebben.

De startlocatie is een afgesloten deel van het gebied rond de roeibaan. Op veel plaatsen mag iedereen komen maar niet op de startlocatie. Deze is met hekwerk afgesloten en er staan ook borden. De politie en beheerders in het gebied hebben vaker mensen gewaarschuwd die zich hier niet aan houden. Die tijd is vanaf nu voorbij. Toezichthouders zullen vanaf nu direct bekeuringen uitschrijven aan mensen die zich bevinden op de afgesloten locaties.

De politie komt ook graag in contact met getuigen die mensen bezig hebben gezien rond de roeibaan afgelopen weekend. Informatie kan naar 0900 8844 of naar meld misdaad anoniem: 0800 7000.

Advertentie