3.5 C
New York
zondag 26 januari 2020

Hangjongeren in gesprek met inwoners Moerkapelle

Inwoners van Moerkapelle zijn donderdagavond 14 juni in gesprek gegaan met hangjongeren die regelmatig voor overlast zorgen. De avond in dorpshuis Op Moer was door de jongeren georganiseerd in samenwerking met de politie en een jongerenwerker. Inwoners waren uitgenodigd via oproepen van de BuurtApp in het dorp.
Doel van de avond was in contact komen met elkaar en werken aan een oplossing van het probleem. Dat er een probleem is daar zijn de jongeren en ook de aanwezige inwoners van overtuigd. Wat nu precies de beste oplossing is voor het probleem ligt veel lastiger. De jongeren willen al heel lang graag een eigenplek waar ze elkaar kunnen ontmoeten maar niet voor overlast zorgen. Veel van de aanwezige inwoners kunnen dat wel begrijpen zolang de ontmoetingsplek maar niet te dicht bij de eigen achtertuin komt.
De jongeren hadden een locatie op het bedrijventerrein in Moerkapelle op het oog. Het blijkt dat deze plek alleen niet mogelijk is omdat het om particuliere grond gaat. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat het niet alleen gaat om lawaai waardoor de jongeren overlast veroorzaken maar ook de hoeveelheid afval die achterblijft na een avondje hangen is een grote bron van ergernis.
Tijdens de avond waren ook vier raadleden aanwezig. Serena Ruifrok-Rodenburg (SP) riep de jongeren op om eens in Nieuwerkerk te komen kijken naar de hangplek die bij ’t Blok is gemaakt. De groep jongeren kreeg tijdens de avond waardering voor het feit dat ze het gesprek aan wilde gaan. Wethouder Jan Verbeek zegde toe dat de gemeente best naar voorstellen wil kijken. Maar de jeugd moet wel zelf met een voorstel komen dat op draagvlak kan rekenen in het dorp. Duidelijk werd ook tijdens de avond dat het niet zo moet zijn dat de overlast alleen maar gaat verplaatsen binnen Moerkapelle.

hangjongeren

Volg het laatste nieuws

2,111FansLike
251VolgersVolg
402VolgersVolg