8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Meer politie agenten voor Zuidplas en Waddinxveen

Met het besluit van Minister Grapperhaus om meer agenten in te zetten krijgt het team Waddinxveen-Zuidplas 11 FTE er bij. Van deze 11 worden er 5 ingezet als wijkagent waarbij de norm van 1 wijkagent per 5.000 inwoners gehaald zal gaan worden. In het regeerakkoord was er door het kabinet extra middelen uitgetrokken voor de uitbreiding van de politiesterkte. De extra gelden maken landelijk een uitbreiding van de politiesterkte mogelijk met 1.111 fte, waarvan 957 fte voor de regionale eenheden. Nu het ook echt in praktijk wordt gebracht wordt, is er reden tot blijdschap bij burgemeesters Kats (Zuidplas) en Nieuwenhuis (Waddinxveen)

Met deze extra wijkagenten wordt de landelijke norm van ‘1 wijkagent op de 5.000 inwoners per gemeente’ gehaald. Burgemeester Kats: “Sinds de vorming van de Nationale Politie in 2013 heb ik samen met de burgemeester van Waddinxveen blijvende aandacht gevraagd voor de zichtbaarheid en bereikbaarheid van de politie. En daarmee dus ook voor het aantal wijkagenten en wel volgens de geldende norm. Die is nu eindelijk op de juiste kracht gekomen.”

Afgelopen jaren was er in Nieuwerkerk aan den IJssel het geluid tot terugkeer van het politiebureau. Burgemeester Kats heeft zich hiervoor hard gemaakt maar liet al eerder weten dat met de uitbreiding het veiliger zal gaan worden. Met de herziende formatie en de extra middelen uit het regeerakkoord wordt de politiesterkte verhoogd naar 70 medewerkers (fte) inclusief 13 wijkagenten. Daarnaast is er plaats voor vijf aspiranten (studenten). In de gemeente Zuidplas komt het aantal wijkagenten hierdoor op acht en in de gemeente Waddinxveen op vijf.

 

Advertentie