8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Nog 2 progressieve rockconcerten voor de zomer bij Progfrog

Voor de zomer brengt de organisaties van Progfrog nog 2 zondagmiddagconcerten vol met progressieve rock, ook wel bekend als symfonische rock, in ‘t Blok te Nieuwerkerk aan den IJssel. OpĀ zondag 1 juliĀ 2018 om 15:00 uur is er een dubbelconcert van 2 Nederlandse bands Mangrove en Silhouette, die al hun voetsporen hebben verdiend.. Het zal daarom mogelijk best druk kunnen worden en de organisatie geeft daarom ook het advies om de kaarten vooraf aan te schaffen die 10 euro kosten. Aan de deur is de kaart 12,50 euro.

Mangrove is een Nederlandse muziekgroep uit de omgeving van Apeldoorn. De muziekgroep speelt progressieve rock, maar grijpt daarbij voornamelijk terug op de toen nog symfonische rock geheten muziek van de jaren ā€˜70.Ā De band treedt regelmatig op in het circuit van de progressieve rock in binnen- en buitenland. Zo is Mangrove in Engeland, Duitsland, Zwitserland, Polen en BelgiĆ« geweest.
Silhouette speelt progressieve rock of volgens sommigen symfonische rock gebaseerd op muziek van Marillion, Genesis, Pink Floyd, IQ en soortgelijke bands. Een van CD’s is door het tijdschrift IOpages in de top 10 gezet van progressieve platen na 2000. De band heeft al eerder ‘t Blok op zijn kop gezet.

Op zondag 8 juli komt de band Anubis in ‘t Blok spelen. Deze band komt uit Australie en doet tijdens de Europese tour wederom Nieuwerkerk aan den IJssel aan. Tijdens het concert spelen ze geheel hun CD “A Tower of Silence” en ook andere nummers. Anubis zal de fans van Marillion en Arena zeker aanspreken met meeslepende gitaarsolo’s in hun krachtige rock. Het optreden zal om 15 uur starten en kaarten zijn verkrijgbaar via de voorverkoop voor 10 euro via de website.

Advertentie