8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Boordevol programma bij Nieuwerkerkse brandweerdag

Op zaterdag 7 juli organiseert de Nieuwerkerkse brandweer de traditionele brandweerdag. De organisatie heeft een groot scala aan hulpverleningsinstanties weten te strikken om een bijdrage te leveren.

Tussen 10:00 uur en 16:00 uur zijn de vele voertuigen te bezichtigen en kunnen bezoekers informatie krijgen over de inzet van deze voertuigen.

Naast de brandweer doen ook politie, ProRail, ambulancedienst, VVN en gemeente Zuidplas mee. Voor bezoekers is er veel te doen: neem plaats in de kantelwagen van VVN en ervaar hoe het is om uit een auto te klimmen, die op zijn kop is terechtgekomen. En natuurlijk zijn er tussen 10:00 en 15:45 uur de ritjes in een brandweerwagen, die met zwaailicht en sirene door het dorp rijden. Bij de politie is te zien welke middelen zij allemaal in hun voertuigen hebben liggen om hulp te verlenen of controles uit te voeren. De medewerkers van de ambulancedienst zullen laten zien waaruit de uitrusting van hun voertuigen bestaat en hoe ze in bepaalde situaties te werk gaan. De gemeentelijke toezichthouders (Boa’s) zullen aan diverse demonstraties van andere hulpverleningsinstanties een rol spelen en zullen hun voertuigen ter bezichtiging uitstallen.

Voor het eerst doet ook ProRail mee aan deze dag: met een groot aantal verschillende voertuigen zullen ze laten zien hoe ze te werk gaan.

Gedurende de hele dag zijn er demonstraties en is er gelegenheid voor de bezoekers om zelf de plaats van een hulpverlener in te nemen, uiteraard onder professionele begeleiding.

De activiteiten vinden plaats op zaterdag 7 juli tussen 10:00 en 16:00 uur op het terrein voor de brandweerkazerne aan de Prins Alexanderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Advertentie