8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Roemeense chauffeur ramt hoogtebalk tunnel Bredeweg

Een chauffeur uit Roemeniƫ heeft op woensdagmiddag 4 juli een hoogtebalk eruit gereden voor de tunnel aan de Bredeweg in Zevenhuizen t.h.v. de voormalige spoorwegovergang. De balk kwam tussen de trekker en de aanhanger terecht, waardoor het verkeer op de Bredeweg in beide rijrichtingen gestremd werd. De hoogtebalk is maar liefst de 12de waarschuwing vanaf snelweg A20 dat vrachtwagens niet door de tunnel kunnen, zoals op onderstaand filmpje te zien is. De constructie van de hoogtebalk en enkele hekken hebben schade opgelopen, die verhaald zal worden op de chauffeur.

Uiteindelijk heeft de chauffeur de combinatie losgekoppeld, zodat de constructie los kon komen. Met hulp van de politie en voorbijgangers is uiteindelijk de stalen hoogtebalk aan de zijkant gelegd. Hierna had de chauffeur ook veel moeite om de combinatie te keren maar uiteindelijk lukte dat. De politie heeft alle gegevens genoteerd van de chauffeur en ook van de aanhanger, die een Nederlands kenteken had. Uit controle bleek dat de chauffeur in ieder geval niet te veel had gedronken. Na een tijd van veel problemen was het juist rustig geworden op deze plek.

Sinds de afsluiting van de spoorwegovergang aan de Bredeweg en de ingebruikname van de tunnel gaat het vaak mis. Sinds twee maanden is er een achteraansluiting op industriegebied Doelwijk. Hierdoor hoeven chauffeurs geen gebruik meer te maken van de Bredeweg, maar helaas is de navigatie vaak niet bijgewerkt waardoor vrachtwagens toch op de Bredeweg terechtkomen.

Advertentie