Aansluiting Doelwijk op Moordrechtboog aankomende week open

Een nieuwe aansluiting van industriegebied Doelwijk in Waddinxveen zal in de week van 16 tot 20 april open gaan, meldt het AD zaterdagochtend in de Gouda-editie.  De opening zal zonder veel ophef gaan, omdat er een hele geschiedenis aan vooraf is gegaan. Door de nieuwe aansluiting kunnen de vrachtwagens, die Doelwijk verlaten, direct via de Moordrechtboog (N457) richting snelwegen A12 of A20 rijden. De Bredeweg in Zevenhuizen zal dan minder belast gaan worden en de N219 tussen de A12 en A20 zal eveneens minder vrachtverkeer hoeven te verwerken. Na de opening zal blijken of hiermee ook de filevorming afneemt in de spitsuren op deze wegen.

De provincie heeft de aanleg betaald na onderhandelingen met de gemeente Waddinxveen. Problemen ontstonden toen ProRail de nieuwe tunnel op de Bredeweg in gebruik nam en de spoorwegovergang afsloot. Deze opening was al langere tijd gepland en bekend bij de gemeenten Zuidplas en Waddinxveen, alsook bij de provincie. Door het sluiten van de spoorwegovergang kon vrachtverkeer niet meer via de N456 (Middelweg) naar de A20. Veel chauffeurs vertrouwden op hun navigatiesysteem maar liepen vast in de tunnel, waarbij regelmatig schade werd veroorzaakt. De gemeente Zuidplas had handen vol om het vrachtverkeer, met vaak veroudere navigatie, te weren van de Middelweg en er werden zelfs keerlussen aangelegd op de Bredeweg om te kunnen keren.

De realisatie van de nieuwe aansluiting zal voor veel chauffeurs een verademing zijn.

Diverse borden onderweg om vrachtverkeer te wijzen dat de Bredeweg gesloten is voor vrachtverkeer