8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Chauffeurs negeren oerwoud aan borden op Bredeweg Zevenhuizen

Verschillende vrachtwagenchauffeurs zien nog steeds een oerwoud aan verkeersborden over het hoofd. De borden waarschuwen voor de beperkte hoogte van de spoortunnel in de Bredeweg bij Zevenhuizen.

Afgelopen weken zijn er aan beide kanten van de inmiddels beroemde en beruchte tunnel keerlussen aangelegd voor vrachtwagens. Deze vier keerlussen kunnen door vrachtwagenchauffeurs gebruikt worden om op een veilige manier te keren zonder schade te veroorzaken. Ook zijn bij de afrit van de A20 richting Rotterdam bij Moordrecht borden geplaatst met de mededeling dat de GPS niet gebruikt moet worden. Daarnaast zijn er verkeersdrempels geplaatst en staat er inmiddels ook een hoogtemeter op het traject. Deze meter geeft een lichtsignaal als een te hoog voertuig de tunnel nadert. Naast deze maatregelen heeft zich inmiddels ook een oerwoud aan verkeersborden gevormd rondom de tunnel. Deze borden geven onder andere de hoogtebeperking aan van 3,20 meter.

De bedoeling is dat vrachtwagens gebruik maken van de Moordrechtboog. Om dit te bereiken zijn er verkeersborden geplaatst die de nieuwe route moeten aangeven. Helaas vertrouwen veel vrachtwagenchauffeurs anno 2017 op hun navigatiesysteem. Echter is de vijf maanden oude spoortunnel nog niet in alle kaarten verwerkt. Hierdoor lijkt de situatie onveranderd voor chauffeurs die blind lijken te vertrouwen op hun navigatie. Voorheen kwamen chauffeurs hier pas vlak voor de te lage tunnel achter waardoor er op gevaarlijke wijze gekeerd moest worden. Sommige chauffeurs kwamen pas achter de beperkte hoogte van de tunnel na het raken of eraf rijden van de hoogtebalk die voor de tunnel is geplaatst.

De laatste werkzaamheden worden op donderdag 24 augustus afgerond. Dit betekent dat de afsluitingen op de rotonde bij Doelwijk en op de kruising bij het viaduct over de A20 op korte termijn verdwijnen. De omleidingsborden blijven wel staan, totdat bedrijventerrein Doelwijk direct is aangesloten op de Moordrechtboog.

Verslaggever Sylvia van Straalen maakte onderstaande foto’s van de huidige situatie. Cees van de Bovenkamp maakte onderstaand filmpje. In het filmpje en in de foto’s is goed te zien hoeveel verkeersborden en andere maatregelen er inmiddels genomen zijn.

 

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie