8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Dak in brand bij slachterij Boer in Nieuwerkerk

Bij slachterij Boer aan de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel is donderdagmiddag 5 juli brand ontstaan. De brand werd donderdagmiddag rond 14.30 uur gemeld bij de hulpdiensten. BHV’ers bij het bedrijf hebben een eerste bluspoging ondernomen. Bij aankomst van de hulpdiensten is dit door de brandweer overgenomen. De brandweer sprak van een zeer grote brand waardoor er veel voertuigen zijn opgeroepen. Aan de buitenkant van het pand zijn geen rook of vlammen te zien geweest. De melding van de gevaarlijke stoffen bij de brand zou te maken hebben met de mogelijke aanwezigheid van asbest. Ook waren er gevaarlijke stoffen aanwezig voor de koelsystemen. Later werd duidelijk dat er van asbest geen sprake was. Volgens een woordvoerder van de brandweer zat de brand in het dak en de spouwmuur. Het gaat om een ruimte waar apparatuur is opgesteld. In eerste instantie was men bang dat de brand via het dak zou uitbreiden door het grote complex.

Door een deel van het dak en muur te slopen kon de brandweer bij de feitelijke brandhaard komen. Naast brandweer uit Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel zijn ook voertuigen uit Gouda, Zevenhuizen, Waddinxveen en Alphen aan den Rijn opgeroepen. Vanuit Ouderkerk aan den IJssel is een speciaal team aanwezig met een coldcutter. Hiermee kan door muren geblust worden. Het gaat om een eerste inzet van dit team. Uiteindelijk is deze apparatuur niet gebruikt. Een klein uur na de eerste melding is het incident nog verder opgeschaald waardoor de brandweer sprak van een zeer grote brand. Een vierde tankautospuit uit Gouda is daardoor onderweg gegaan.

Bij de grote kalverslachterij vinden momenteel uitbreidingswerkzaamheden plaats. Of deze werkzaamheden te maken hebben met de brand is nog niet duidelijk. Het volledige pand is ontruimd geweest. Op het moment dat de brand uitbrak waren de feitelijke slachtwerkzaamheden voor de dag net afgerond. Rond 17.00 uur kon het gebouw weer worden vrijgegeven. Slachterij Boer is één van de grootste werkgevers in Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

Advertentie