8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Motorrijder onderuit op Schielandweg (N219) in Nieuwerkerk

Een motorrijder is zaterdagmiddag 7 juli ten val gekomen op de N219 naast restaurant Het Perron bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Behalve een ambulance en politie werd ook een traumahelikopter naar de locatie gedirigeerd, omdat de motorrijder ernstig gewond zou zijn.

Bij aankomst van de ambulance bleken de verwondingen niet dusdanig ernstig, dat de inzet van het Mobiel Medisch Team (MMT) uit de traumahelikopter nodig was. Vlak voordat deze de landing zou inzetten zijn ze teruggevlogen naar hun standplaats op Zestienhoven.

De motorrijder, die Nieuwerkerk vanuit richting Capelle naderde, trok bij de verkeerslichten met de Kerklaan op toen het verkeerslicht op groen sprong. Volgens zijn vriendin, die achter hem reed, trok de motor plotseling met volle toeren op, waardoor de bestuurder de motor niet meer kon houden en met motor en al onderuit ging. Vlak voor zijn val zou hij gebaren hebben gemaakt, dat hij niet zou snappen wat er gebeurde. Dit kan betekenen dat een technisch mankement oorzaak is van de valpartij.

De vriendin van de man, die verpleegkundige is, heeft direct gereageerd, heeft een veilige plek rondom het ongeluk gecreëerd en heeft haar vriend gecontroleerd. Personeel van de gewaarschuwde ambulance heeft hem verder onderzocht. De politie bevestigt, dat de motorrijder goed beschermende motorkleding droeg. “Je wilt niet weten hoe iemand eruit ziet die zonder motorkleding het asfalt heeft gekust”, aldus een van de agenten.

“Bizar hoeveel passanten gaan toeteren of er geen begrip voor hebben dat ze een beetje vertraging oplopen, omdat een gewonde behandeld moet worden”, aldus de vriendin van het slachtoffer.

De onfortuinlijke bestuurder is in de ambulance nagekeken. Het is de redactie niet bekend of de motorrijder naar het ziekenhuis is vervoerd.

De motor raakte bij de val behoorlijk beschadigd. De N219 was gedurende de afhandeling van de valpartij afgesloten tussen de Kerklaan en de rotonde naar het Françoisviaduct: verkeer kon via de ‘s-Gravenweg of via de Kerklaan/Zuidplaslaan omrijden.

Advertentie