8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Nieuw verkeersbesluit Hollevoeterbrug maakt handhaving mogelijk

Een nieuw verkeersbesluit met betrekking tot de geslotenverklaring voor het vrachtverkeer van de Hollevoeterbrug in Moerkapelle maakt handhaving door Bijzondere opsporingsambtenaren (Boa’s) van de gemeente mogelijk.

In een eerder bij Gouwe IJssel Nieuws verschenen opinieartikel zijn serieuze vraagtekens gezet bij antwoorden van het college van B&W naar aanleiding van vragen uit de gemeenteraad over (o.a.) het niet handhaven van de geslotenverklaring.

De aan de gemeenteraad verstrekte informatie bleek volgens de schrijver van het opinieartikel onjuist te zijn of op zijn minst onvolledig. Zo bleek, in tegenstelling tot het antwoord dat het college van B&W aan de gemeenteraad heeft gegeven, dat de gemeentelijke Boa’s wel degelijk handhavingsbevoegdheid hebben (zoals ook door de politie is gesteld), maar dat het aan de geslotenverklaring onderliggende verkeersbesluit onjuist was gemotiveerd.

Door het nieuwe verkeersbesluit te motiveren met argumentatie in relatie tot de leefbaarheid kunnen de gemeentelijke Boa’s gebruik maken van de handhavingsbevoegdheid die zij in dit kader op grond van regelgeving hebben. Voor Moerkapelle is het nu nog afwachten of de gemeente na het onherroepelijk worden van dit nieuwe verkeersbesluit daadwerkelijk over zal gaan tot handhaving van de geslotenverklaring. De gemeente lijkt hierover voor op dit moment nog niet actief gecommuniceerd te hebben, maar dat kan uiteraard nog volgen.

 

Advertentie